Plesk PHP – Mcrypt Kurulumu
Merhaba Arkadaşlar Bu makalede sizlere Plesk panel üzerinde Mcrypt Kurulumunu anlatacağız.
Bilindiği gibi PLESK panel Apache eklentileri konusunda CPANEL’e nazaran biraz zayıf kalıyor. CPANEL üzerinde bunları kolaylıkla yapabilirken PLESK üzerinde biraz Console komut bilgisi gerektiriyor.
Aşağıda verdiğimiz komutları sırasıyla uyguladığınızda PLESK panelinizin Mcrypt özelliğinide aktif etmiş olursunuz.
Centos 32 BIT işletim sistemi için
1. adım: wget -q -O – http://www.atomicorp.com/installers/atomic.sh | sh
2. adım: yum install php-mcrypt.i386
3. adım: yum install libmcrypt.i386
Son adımımız ise: service httpd restart
Centos 64 BIT işletim Sistemi için
1. adım: wget -q -O – http://www.atomicorp.com/installers/atomic.sh | sh
2. adım: yum install php-mcrypt.x86_64
3. adım: yum install libmcrypt.x86_64
Son adımımız ise: service httpd restart
Komutları SSH dan uygulamanız gerekecek. Komutları uygularken sizlere sorduğu adımları “Y” tuşuna basarak onaylayın. Eğer Web servis (apache) restart attıktan sonra hiçbir sorun ile karşılaşmadıysanız (apache) hata vermiyor ise sorunsuzca yüklenmiş olacaktır.
Popularity: 15% [?]
Eğer yazıyı beğendiyseniz ya da ekleyecekleriniz varsa, lütfen yorumunuz yazın veya RSS aboneliği ile yeni yazılardan anında haberdar olun.

Yorumlar
Henüz Yorum Yok.
Yorum Yazın